İlamsız Takibe İtiraz dilekçesi

        İlamsız takibe karşı sadece itiraz ediyorum diyerek itirazını belirtmek, aleyhine açılan icra takibinin durması için yeterlidir. Kişi ilamsız takibe karşı ileri sürmüş olduğu deliller ile itirazın iptali davasında mutlak bir suretle bağlı olmadığı için, burada basit bir dilekçe örneği verilecektir. Aşağıda vermiş olduğumuz dilekçe örneğindeki boş yerleri kendinize göre uyarlayıp, icra takibinin açıldığı icra dairesine ibraz ederek aleyhinize açılan icra takibine itiraz edebilirsiniz. 

İtiraz Dilekçesi Örneği

...... İcra Müdürlüğü'ne
Dosya No               : 2014/11111 Esas
İtiraz eden borçlu    : Ahmet Borcabatık TC: 11111111111
Adres                    : .......................... İstanbul
Alacaklı                : Ahmet Alacaklı
Konu                   : Aleyhime açılan ilamsız icra takibine karşı itirazlarımın sunulmasıdır.

         Yukarıda dosya numarasını vermiş olduğum icra takip dosyası ile alacaklı tarafından aleyhime ilamsız icra takibi başlatılmıştır. Aleyhime başlatılan İcra takibine ilişkin ödeme emrini ..../.../... tarihinde tebliğ aldım.
Yasal süresi içerisinde yukarıdaki icra dosyasında aleyhime başlatılan icra takibine (borcu ödemiş olduğumdan ya da alacaklıya her hangi bir borcum bulunmadığından dolayı) itiraz ediyorum. 
İtirazım nedeni ile aleyhime başlatılan icra takibinin durdurulmasına karar verilmesini saygılarımla arz ederim.

                                                                                İtiraz eden Borçlu isim soy isim TC imza

Etiketler: İlamsız icra takibine itiraz, icra takibine itiraz, icraya karşı itiraz dilekçesi, ilamsız icrada icra müdürlüğüne itiraz, itiraz dilekçesi örneği,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz başarılı bir şekilde yöneticilerimize iletilmiştir. Denetimden geçtikten sonra en kısa sürede ilgili yazımızın altında görüntüleyebilirsiniz.