Örnek 13 Ödeme Emri

  Örnek 13 Ödeme emri, kira alacağından kaynaklanan alacak takiplerinde borçluya gönderilmesi gereken ödeme emri örneğidir. Bu ödeme emrinin borçluya tebliği ile borçluya borcu ödemesi ya da itirazı var ise bunu icra dairesine bildirmesi için süre verilir. Ödeme ve itiraz süreleri aşağıda belirtilmiştir. Aksi şekilde davranılması halinde icranın zorla yerine getirileceği hususu da borçluya ihtar edilir.

T.C.
....... İcra Dairesi
Dosya No : ……../……. Esas
Örnek No:13
(Eski Örnek No:51)
ADİ KİRAYA VE HASILAT KİRALARINA AİT TAKİPTE
ÖDEME EMRİ
1-Alacaklının ve varsa kanuni temsilcisinin ve vekilinin adı,  soyadı ve yerleşim yerindeki adresi; alacaklı yabancı ülkede oturuyorsa Türkiye’de göstereceği yerleşim yerindeki adresi 
2- Borçlunun ve varsa kanuni temsilcisinin adı, soyadı ve yerleşim yerindeki adresi, alacaklı tarafından biliniyorsa vergi kimlik numarası
3- Alacağın veya teminatın Türk parasıyla tutarı ve faizin miktarı ile işlemeye başladığı gün; alacak veya teminat yabancı para ise alacağın hangi tarihteki kur üzerinden talep edildiği ve faizi 
4-Bir terekeye karşı yapılan takiplerde mirasçıların adı soyadı ve yerleşim yerindeki adresleri
5-Sözleşme ve tarihi
Yukarıda yazılı borcu işbu ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren .................. gün içinde ödemeniz; borcun bir kısmına veya tamamına veya alacaklının takibine karşı bir itirazınız varsa, yine bu ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren .............. gün içinde açıkça ve sebepleri ile birlikte İcra ve İflâs Kanununun 62 nci maddesi hükmü gereğince dilekçe ile veya sözlü olarak icra dairesine bildirmeniz; kira aktini ve sözleşmedeki imzanızı kesin ve açık olarak reddetmediğiniz takdirde, akdi kabul etmiş sayılacağınız; yukarıdaki süreler içinde borcu ödemeniz veya itiraz etmezseniz, alacaklının icra mahkemesinden tahliyenizi isteyebileceği ve kesinleşen kira alacağından dolayı da haciz talep edilebileceği ihtar olunur.
A-      Ödeme süresi; 6 ay ya da daha fazla süreli adi kiralarda 30 GÜN, daha az süreli adi kiralarda 6 GÜN, hasılar kiralarında ise 60 GÜNDÜR.
B-  İtiraz süresi; Ödeme süresi 30 ve 60 gün olan adi kira ve hasılat kiralarında itiraz süresi YEDİ GÜN, ödeme süresi 6 gün olan adi kiralarda itiraz süresi ÜÇ GÜNDÜR.

             (İİK m.269)
Tarih
İcra Müdürü
Mühür ve İmza


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz başarılı bir şekilde yöneticilerimize iletilmiştir. Denetimden geçtikten sonra en kısa sürede ilgili yazımızın altında görüntüleyebilirsiniz.