Kredi Masrafının İadesi İçin Hakem Heyetine Başvuru Dilekçesi

……. Kaymakanlığı
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na

Şikayet Eden              :İsim- Soy isim – TC numarası
Adres                          : (Bu kısma iletişim adresi yazılacak)
Karşı Taraf                  : (Bu kısma muhatap banka yazılacak)
Adres                          :
Şikayet Konusu          :Kredi Dosya Masrafının iadesi talebidir.
Açıklamalar                :
……… Bankasın ….. şubesinden …/…/… tarihinde tüketici kredisi çekmiş bulunmaktayım. Çekmiş olduğum tüketici kredisinin bağlı olduğu …………. Nolu hesabımdan, kredi kullanmam nedeni ile ….. TL kredi masrafı kesilmiştir. Tarafımdan kesilen …………. TL kredi masrafının iadesi için banka ile yaptığım görüşmelerden olumlu bir cevap alamadım.

Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun ilgili maddeleri gereğince bankanın tarafımdan tüketici kredinin kullanılması nedeni ile kredi masrafı alamayacağı açıktır. Bu durum Yargıtay tarafından verilen kararlar ile de sabittir. Bu nedenle bankanın tarafımdan kredi masrafı adı altında kesinti yapması hukuka uygun değildir.
Sonuç                     : Yukarıda belirtmiş olduğum ve resen göz önünde bulundurulacak nedenlerle, tarafımdan kredi masrafı adı altında kesilen  … TL kredi masrafının yasal faizi ile birlikte tarafıma iade edilmesine karar verilmesini saygılarımla arz ederim. (Tarih)
İsim
İmza


Eki: Kredi masrafının kesildiğini gösterir dekont yada ödeme planı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz başarılı bir şekilde yöneticilerimize iletilmiştir. Denetimden geçtikten sonra en kısa sürede ilgili yazımızın altında görüntüleyebilirsiniz.