Naklen Atama İşlemine Karşı Dava Dilekçesi Örneği


………..  İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI’NA
                                                                                                      
Yürütmenin Durdurulması Taleplidir

Davacı                        : İsim Soy isim ve T.C. yazılacak 
Adresi                        : İkamet Adresi yazılacak
Vekili                         :
Adresi                        :
Davalı                        : İsim Soy isim T.C. yazılacak
Tebliğ Tarihi             :
Davanın Konusu       : 
……..  görevinden …… görevine atanmama ilişkin  …/…/... tarih ve  ….….. sayılı işlemin öncelikle 2577 Sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun ilgili maddeleri gereğince telafisi güç zararların doğmaması için yürütmesinin durdurulmasına, usul ve yasaya aykırı olan bu işlemin iptali talebidir.
Açıklamalar              :
 ….. (Bu kısma çalışılan kurum ve görev yazılacaktır.) olarak görev yapmaktayım. Görevimin gereklerini kanun ve usullere uygun olarak ve büyük bir özveri içerisinde severek yerine getirmekteyim. Sicil dosyamın incelenmesi halinde görüleceği üzere sicil notlarımda gayet yüksek olup, her hangi bir cezam da mevcut değildir.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 76’ncı maddesinin birinci fıkrasında, “Kurumlar, görev ve unvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak aylık dereceleriyle memurları bulundukları kadro derecelerine eşit veya 68’inci maddedeki esaslar çerçevesinde daha üst, kurum içinde aynı veya başka yerlerdeki diğer kadrolara naklen atayabilirler.” hükmü yer almakta ise de bu hüküm ile memurların naklen atanmaları konusunda idarelere verilen takdir yetkisi sınırsız değildir. Bu naklen atamalarda hizmet gerekleri ile kamu yararı gözetilmek zorundadır. Şahsıma ilişkin yukarıda belirtilen sayılı yazı ile naklen atamamın yapılması işleminde hukuk devleti ilkelerine bağlı kalınmamış, kamu yararı ve işlem gerekleri gözetilmemiştir. Belirtilen nedenlerle usul ve yasaya aykırı olan işlemin iptalini sayın mahkemenizden talep etme zorunluluğumuz hasıl olmuştur.
(Başka nedenler varsa bu kısma ayrıntılı olarak yazılabilir.)
Hukuki Deliller         : 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve diğer ilgili mevzuat hükümleri
Deliller                       : Davalı kurumun .. sayılı …/… tarihli işlemi, bilirkişi ... vs. tüm yasal deliller.

Talep                          :Yukarıda arz ve izah edilen nedenlerle, ….. görevinden … görevine atanmama ilişkin  davalı kurumun .../.../… tarih ve  ….….. sayılı işlemin öncelikle telafisi güç zararların önlenmesi açısından Yürütmesinin Durdurulmasına, dava konusu işlem nedeni ile yoksun kalınacak zararlarımın yasal faizi ile birlikte davalı kurumdan tahsiline ve usul ve yasaya aykırı dava konusu işlemin İptaline, yargılama giderleri ve vekalet ücretinin davalı kurum üzerinde bırakılmasına karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

Tarih
İsim Soy isim TC
İmza

Ekler               1- Dava konusu …/…/… tarih ve sayılı işlem
             2- Başvuru dilekçeleri ve kurumca verilen cevaplar
             3-Diğer belgeler var ise buraya yazılabilir
            4-Emsal kararlar sunulabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz başarılı bir şekilde yöneticilerimize iletilmiştir. Denetimden geçtikten sonra en kısa sürede ilgili yazımızın altında görüntüleyebilirsiniz.