Memur Muamelesini Şikayet

.....  (   ). İCRA HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ'NE
                                                                                              
Şikayet Eden              : ..........
                                    .................
Vekilleri                      : Av. ......
                                      ............
Karşı Taraf                : ...............
Vekili                          : Av. ......
                                    
Şikayet Konusu          : ........ İcra Müdürlüğünün 2010/....Esas sayılı takip dosyasından verilen ......... tarihli kararın iptali talebidir.

A Ç I K L A M A L A R

             ...... İcra Müdürlüğünün 2010/.....Esas sayılı takip dosyasından borçlu hakkında icra takibi başlatılmıştır. İcra takibinin kesinleşmesini ardından haciz işlemleri yapılmış ve borçlu adına kayıtlı bulunan ...İli ...İlçesi ....... ....Ada, .....Parsel, ....Zemin, .Nolu bağımsız bölüm üzerine haciz konulmuş ve söz konusu gayrimenkul A....... icra müdürlüğünün 2013/....Talimat sayılı dosyasından ihale edilerek satılmıştır. İcra dosyasından yapılan ihalenin kesinleşmesinin ardından ...icra müdürlüğü tarafından ihale bedeli alacaklıya ödenmek üzere ........ İcra Müdürlüğüne gönderilmiştir.

....... İcra Müdürlüğünün 2010/.....Esas sayılı takip dosyasında ihale bedelinin gönderilmesi üzere yaklaşık bir ay kadar bir zaman zarfında hiçbir işlem yapılmamış, sonrasında  tarafımızdan ihale bedelinin alacaklıya ödenmesi hususunda talepte bulunulmuş ve talebimiz üzerine .... İcra Müdürlüğünce ....... tarihinde ihale bedelinin sıra cetveli yapılmak üzere .....İcra Müdürlüğünün 2009/...Esas sayılı dosyasına gönderilmesine karar verilmiştir. Söz konusu karar usul ve yasaya aykırı olduğundan iptali ile ......İcra Müdürlüğü tarafından sıra cetveli yapılarak ihale bedelinin ilk sırada haciz koyan ve alacaklı konumunda bulunan tarafımıza ödenmesine karar verilmesi gerekmektedir.

........ Müdürlüğünün 2010/.....Esas sayılı takip dosyasından hacizli olan ve ihale olunan taşınmazın tapu kaydı ve kayıtlı olan şerhler incelendiğinde,

1-......... İcra Müdürlüğünün 2009/...Esas sayılı takip dosyasından ....... tarihinde ....yevmiye no ile haciz konulduğu,

2-.... İcra Müdürlüğünün 2010/....Esas sayılı takip   dosyasından ..... tarihinde ....yevmiye no ile haciz konulduğu,

3-....... İcra Müdürlüğünün 2010/.....Esas sayılı takip dosyasından .... tarihinde ....yevmiye no ile haciz konulduğu,

4-...... İcra Müdürlüğünün 2009/.....Esas sayılı takip dosyasından .... tarihinde ....yevmiye no ile haciz konulduğu,

5-...... İcra Müdürlüğünün 2010/......Esas sayılı   takip dosyasından .... tarihinde 1858 yevmiye no ile haciz konulduğu,

6-.....İcra Müdürlüğünün 2009/....Esas sayılı takip dosyasından .... tarihinde ....yevmiye no ile haciz konulduğu görülmektedir.

            Yukarıda belirtilen taşınmaz kaydına ilişkin haciz kayıtlarından 1-2-3 ve 4. Sırada belirtilen hacizler 2004 Sayılı Kanunun 106 ve 110 Maddelerine göre geçerliliklerini yitirmiş olduklarından bir etkileri kalmamıştır.
            Yine yukarıda  5. Sırada belirtilen ve ......İcra Müdürlüğünün 2010/...Esas sayılı takip dosyasından konan haciz üzerinden söz konusu taşınmazın satışı talep edilmiş ve haczin geçerlilik süresi içerisinde ilgili işlemler tamamlanarak taşınmazın ihale yolu ile satışı sağlanmıştır.
            Yine yukarıda 6. Sırada belirtilen ve .....İcra Müdürlüğünün 2009/....Esas sayılı dosyasından konulan haciz ise 5. Sıradaki hacizden daha sonra taşınmaz kaydına şerh edildiğinden 5. Sıradaki hacizden sonra gelmektedir.

            Belirtilen nedenlerle ihale edilerek satışı yapılan taşınmaz kaydındaki geçerliliğinin koruyan ilk haciz kaydı ..... İcra Müdürlüğünün 2010/.....Esas sayılı takip dosyasıdır. İhale sonucu elde edilen bedelin alacaklıya ödenmesinin ne şekilde yapılacağı, sıra cetveli yapılacak ise sıra cetveli yapmaya ve alacaklıya ihale bedelini ödemeye ..... İcra Müdürlüğü yetkilidir. Bu nedenle .... İcra Müdürlüğünün .....tarihli ihale bedelinin sıra cetveli yapılmak üzere .... İcra Müdürlüğüne gönderme kararı usul ve yasaya aykırı olup iptali gerekmektedir.

Deliller           :
1-      ....İcra Müdürlüğünün 2010/....Esas sayılı takip dosyası,
2-      .... İcra Müdürlüğünün 2009/....Esas sayılı takip dosyası,
3-      İhalesi yapılan .... Nolu bağımsız bölüme haciz tapu kaydı ve üzerlerindeki haciz şerhleri,
4-      ..... icra müdürlüğünün 2013/....Talimat sayılı dosyası,
5-      Vs. tüm yasal deliller.

Sonuç             : Yukarıda arz ve izah edilen ve resen göz önünde bulundurulacak nedenlerle, haklı davamızın kabulü ile ......İcra Müdürlüğünün 2010/....Esas sayılı takip dosyasından verilen .... tarihli ihale bedelinin sıra cetveli yapılmak üzere .....İcra Müdürlüğünün 2009/...Esas sayılı dosyasında gönderilmesine ilişkin kararının iptaline, yargılama giderleri ve vekalet ücretinin karşı tarafa yükletilmesine karar verilmesini saygılarımız ile arz ve talep ederiz. ...
                                                                                                                         Davacı Vekili

                                                                                                                      Av. ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz başarılı bir şekilde yöneticilerimize iletilmiştir. Denetimden geçtikten sonra en kısa sürede ilgili yazımızın altında görüntüleyebilirsiniz.