Nafaka Borcunu Ödememek Örnek Şikayet Dilekçesi

Adana … İcra Ceza Mahkemesi Hakimliği’ne
Şikayetçi (Alacaklı) : A …..– (T.C. No:…..)
Vekili                         : Av. B………
Adres…….
Sanık (Borçlu)        : S……. – (T.C. No:…….)
Adres…………
Suç                             : Nafakanın ödenmesine ilişkin mahkeme kararına uymayan borçlunun cezalandırılması istemidir.
Suç Tarihi                …/…/…
Olaylar :
1-   .. Aile Mahkemesi’ nin 2016/… E. Sayılı  ……..  tarihli 2016/… kararı uyarınca borçlunun müvekkilime dava tarihinden itibaren aylık 500 TL tedbir nafakası, kararın kesinleşmesinden itibaren de aylık toplam 1000 TL yoksulluk nafakası ödenmesine ilişkin karar verilmiştir ve kesinleşmiştir.
2- Müvekkilime nafaka borcunu vadesinde ödemeyen borçlu sanık hakkında son hali ile   .. İcra Müd. 2016/… E. Sayılı dosyası üzerinden birikmiş nafaka borcu ile birlikte DEVAM EDEN AYLARA İLİŞKİN NAFAKA BORCUNUN tahsiline ilişkin icra takibi başlatılmıştır. İcra emri borçluya  ……..  tarihinde tebliğ edilmiş ve takip kesinleşmiştir.
3- Borçlu ilamda yazan ödeme koşullarına uymamış , bu zamana düzensiz birkaç kısmi ödeme yapmıştır.
4- Borçlu sanık tarafından nafakanın kaldırılmasına ya da indirilmesine yönelik açılmış bir dava bulunmamaktadır.
5- 2016 yılının …  ayı nafakasının ödenmemesi nedeniyle ÜÇ aylık yasal süresi içinde mahkeme kararının gereği gibi yerine getirilmemesi sebebiyle borçlunun tazyik hapis cezasıyla cezalandırılması için şikayette bulunmaktayız.
Deliller                      : … .. Aile Mahkemesi’ nin 2016/…  E. Sayılı …… tarihli 2016/… Kararı , …. 11. İcra Müd. …../…… E. Sayılı dosyası ve sair deliller…
Hukuki Sebep          :İ.İ.K. 344 ve ilgili mevzuat…
Netice Ve Talep       : Yukarıda açıkladığımız nedenlerden ötürü suçu sabit olan sanık-borçlunun cezalandırılmasını , vekalet ücreti ve yargılama giderlerinin borçluya yükletilmesine karar verilmesini saygılarımız ile arz ve talep ederiz.
                                                                                                                           Şikayetçi Vekili

                                                                                                            Av……..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz başarılı bir şekilde yöneticilerimize iletilmiştir. Denetimden geçtikten sonra en kısa sürede ilgili yazımızın altında görüntüleyebilirsiniz.